Bøger / faglitteratur til børn

Katte


Beskrivelse


Jagt ; Tænder og klør ; Se i mørke ; Høre og føle ; Vågen ; Kattefamilien ; Fra vild til tam ; Katten af tønden ; Kæle og lege ; Pas en kat ; Indekat ; Killinger ; Racer ; Fakta om katte.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. nov. 2017

af

af

Inge Lykke

d. 9. nov. 2017

Katten drejer ørerne mod lyden. Den sniger sig frem. Så kan den se musen, tager et langt spring, slå kløerne i den og bider til. Musen er dræbt, og katten æder det meste af den. Til børn på 8-9 år.

Vi hører, hvad kattens tænder, kløer, øjne, ører og knurhår anvendes til. Det fortælles, hvor meget katte sover, hvordan de holder sig rene og markerer territorier. Huskatten er i familie med de store vilde kattedyr, og for ca 5000 år siden gjorde egypterne de små vilde katte tamme. Der er også noget om killinger, og om hvordan man skal passe sin kat. Til sidst lidt om katteracer. Teksten står i afsnit med korte linjer. Lix 13. Illustrationerne er farvede helsides fotos og små tegninger, som hjælper ved ordforklaringer. Bogen er indbundet og i serien "Faktisk!".

Rigtig fin fagbog om katten, hvor vi får meget viden - både historisk, og om vilde og tamme katte. Søde og flotte illustrationer.

Andre fagbøger om katte er fx KattenKatte fra 2014 og Katte i serien "Første Fakta"Andre fagbøger om katte er fx n fra 2014 og i serien "Første Fakta".


Børn & bøger

Årg. 71, nr. 2 (2018)

af

af

Kurt Kristensen (f. 1943)

Årg. 71, nr. 2 (2018)