Bøger / skønlitteratur / roman

Kattegæsten


Beskrivelse


Et barnløst ægtepar sidst i 30'erne har lejet et anneks i en stor have i Tokyo. En dag får de besøg af naboens lille killing Chibi, som får større og større betydning for deres liv.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2018

af

af

Christine Christensen

d. 2. maj 2018

Fin lille roman om hvordan mødet med en lille killing kan ændre to menneskers liv. For læsere af japanske romaner og de, der holder af filosofiske betragtninger om mennesker og dyr.

Et barnløst ægtepar sidst i 30'erne har lejet et anneks i en stor have i Tokyo. Året er 1988 og de to freelance-forfattere arbejder hjemmefra, da de en dag får besøg af naboens lille killing, Chibi. Ægteparret har ikke selv dyr og heller intet ønske om at få et, men killingen får større og større betydning for deres liv og dialogen om dens liv og færden skaber glæde og samhørighed. "Ganske langsomt trængte Chibi ind i vores liv gennem vinduet, der stod lidt på klem, som en lille vandstrøm, der næsten umærkeligt breder sig ned over en svagt skrånende bakke".

En rigtig fin lille bog om hvordan mødet med et dyr kan løse op for liv og glæde. Det er en typisk japansk fortælling, der dvæler ved en række enkeltoplevelser; årstidernes skiften, vindens leg, en guldsmeds kurmageri eller en kattekillings begejstring over stegt makrel. De mange refleksioner over stort og småt spejler forfatterparrets eget liv, hvor samværet med katten løser op for et lidt distanceret ægteskab.

I den lille spøjse Nagasaki er det ikke en kattekilling, men en kvinde, der kommer på uanmeldt besøg.


litteratursiden.dk

d. 28. maj 2018

af

af

Line Hoffgaard

d. 28. maj 2018

En must read for alle der elsker en poetisk og finurlig fortælling om at se verden med nye øjne og opdage det smukke i det enkle. En fin lille japansk roman med filosofiske undertoner om livets store...


Kristeligt dagblad

d. 12. juli 2018

af

af

Bo Hakon Jørgensen (f. 1946)

d. 12. juli 2018


Weekendavisen

d. 8. juni 2018

af

af

Jørgen Herman Monrad

d. 8. juni 2018