Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Kaukasus & kildevand : historier fra en rejse til fods


Beskrivelse


Beretning om forfatterens rejse til fods gennem bjergene fra Sortehavet til Det Kaspiske hav.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2012

af

af

Rikke Bruun

d. 18. okt. 2012

Bogen henvender sig primært til læsere af rejsebeskrivelser, men også for læsere med interesse i Rusland og de tidligere Sovjetområder vil der være noget at hente. Vinter OL 2014 skal afholdes i området, og det kan skabe ekstra interesse.

Bjørn Harvig er medlem af Eventyrernes Klub og har tidligere rejst i bl.a. Kina og Usbekistan. Han har tidligere udgivet rejsebeskrivelsen Igors æblehave, 2008 om en cykelrejse fra København til Teheran. Denne gang rejser forfatteren rundt i Kaukasus til fods og beretter om de mennesker, han møder undervejs. Rejsens mål er Det Kaspiske Hav, og med Sortehavet som udgangspunkt rejser Bjørn Harvig i 3 måneder. rundt i et område, som af mange betragtes som farligt. Overalt møder han venlighed og gæstfrihed, og hans fortællinger om de mennesker, han møder, danner et komplekst billede af livet i et område, hvis historie og nutid er stærkt præget af konflikter og krige. Særlig stærkt står beretningen om hans besøg ved Skole nr. 1 i Beslan, hvor tjetjenske terrorister i 2004 tog over 1000 voksne og børn som gidsler, og som endte med over 400 døde.

Leif Davidsens Dostojevskijs sidste rejse, 2002 er også en personlig rejsebeskrivelse fra Rusland. Vil man læse mere om gidseltagningen i Beslan og de konflikter, der har præget Kaukasus, har Erika Fatland skrevet bogen Englebyen, 2012.

En rejsebeskrivelse hvis stærke side er fortællingen om de mange forskellige menneskeskæbner, der lever i det konfliktfyldte område.


Berlingske tidende

d. 16. feb. 2013

af

af

Niels Houkjær

d. 16. feb. 2013