Bøger / skønlitteratur / roman

Kbh noir


Beskrivelse


Krimi. I et terrorramt Danmark har politikerne tilladt våben og selvtægt. Den kæderygende og voldelige privatdetektiv Klaus Lerchenfeldt og hans ekskone angribes, og Klaus må finde ud af, hvem der står bag.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2014

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 25. apr. 2014

Rå og ret voldelig storbykrimi tilføjet noiragtige elementer. Vi er milevidt fra femikrimien, og bogen kan med fordel anbefales det lidt yngre segment (18-40 år), som er velbevandret i film- eller graphic novel universet. Inspirationen fra filmen Sin City er fx meget tydelig, hvilket den i øvrigt appellerende forside også signalerer. Kræver nok lidt aktiv formidling.

Forfatteren har under navnet Martin Dan tidligere udgivet to digtsamlinger og været idémand bag et par antologier, men KBH noir er hans første forsøg ud i den krimiagtige genre. I et terror- og borgerkrigsramt Danmark har politikerne for at tækkes befolkningen tilladt våben og en vis grad af selvtægt. I dette morads af vold og uro, trives den kæderygende og lettere desillusionerede privatdetektiv Klaus Lerchenfeldt, hvis ofte voldelige ydelser og loyalitet er til salg for højest bydende. Egentlig moral har han ikke meget af, men da både han og ekskonen angribes, bliver det personligt, og Klaus må træde i karakter for at finde ud, af hvem der trækker i trådene. Bogen er spændende og velkomponeret, og der er også blevet plads til lidt samfundskritik, hvis man læser mellem linjerne. De sekvenser hvor antihelten Klaus henvender sig direkte til læseren virker lidt vel søgte, men generelt er bogen velskrevet og let at læse.

Kan også ses som en dansk pendant til Jens Lapidus' Stockholm noir-serie, eller Pusher-filmene.

Velskrevet hårdkogt krimi, hvis mange voldelige scener ikke er for alle.


litteratursiden.dk

d. 8. maj 2014

af

af

Arne Larsen

d. 8. maj 2014

Forsiden signalerer ’Sin City’, og i selve historien spøger en figur som Philip Marlowe. Vellykket dansk krimidebut i den hårdkogte genre. Danmark har mistet sin uskyld. Efter en række terrorhandling...