Bøger / skønlitteratur / roman

Kejserens bøddel


Beskrivelse


Det engelske skib Victory tager i 1865 den farefulde rejse fra England til New Zealand. Med på skibet er Ditlev Monrad, der søger en ny tilværelse efter fadæsen i 1864. Men ombord er også en koldblodig soldat og morder, som har store planer, når skibet ankommer.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juli 2015

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 10. juli 2015

Underholdende historisk roman, der starter i 1865 med en farefuld sørejse fra England til New Zealand. Overordnet set til læsere af historiske romaner og mere specifikt til dem, der er interesserede i New Zealand og i maritime fortællinger.

I 1865 sejler skibet Victory fra England mod New Zealand. Med på skibet er selveste Ditlev Gothard Monrad, der efter fiaskoen i 1864, søger væk fra Danmark. Der er også den unge mand Mikkel, der starter som blind passager og drengen Lucas, som den engelske regering håber på kan stoppe konflikten mellem kolonisterne og maorierne. Men der er også en koldblodig morder ombord, den østrigske kejsers bøddel Carl von Shirac, som har skumle planer. Jens Evald, der selv er født på New Zealand, debuterer som skønlitterær forfatter med "Kejserens bøddel".

"Kejserens bøddel" er meget underholdende og falder i tre dele: ombord på skibet, konflikten med maorierne og så en længere udtoning. Første del på skibet er den stærkeste, men resten er også ganske udmærket og det klæder fortællingen med de mange brutale indslag. Kombinationen af historiske facts og fiktion, som Evald gør rede for i efterordet, fungerer glimrende.

Man får lyst til at læse en biografi om Monrad, eksempelvis Religion og PolitikMaster and commander, som Evald også nævner i efterordet. Og hvis man vil se fine maritime detaljer, og mærke skumsprøjt, kan man se filmen Master and commanderMan får lyst til at læse en biografi om Monrad, eksempelvis Religion og Politik, som Evald også nævner i efterordet. Og hvis man vil se fine maritime detaljer, og mærke skumsprøjt, kan man se filmen .


Kristeligt dagblad

d. 19. aug. 2015

af

af

Claus Grymer

d. 19. aug. 2015