Bøger / skønlitteratur / roman

Kejserens port


Beskrivelse


I en ørkenudgravning kommer en kvindelig arkæolog på tværs af "Det evige daggrys sønner", skabt af en psykopatisk franskmand, bosat i Vietnams jungle. Arkæologens sind er fyldt dels af en trafikdræbt søn, dels af en revolverkugle fra psykopatens attentat på hende, men hun fortsætter.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2009

af

af

Lene Kristiansen

d. 25. sep. 2009

At angive en målgruppe er næsten umulig med en bog som denne, genremæssigt udenfor kategori, med spændingsbogens ramme og elementer, forbrydelse og mord, mytiske indslag og samtidig en historie om en mors forsøg på at acceptere sit barns død.

Kit er osteolog med speciale i soldatergrave fra 2. verdenskrig. Et øjebliks uopmærksomhed har kostet hendes barn livet, og hun forsøger at arbejde sorgen væk sammen med makkeren, Rufus. Ufrivilligt kommer hun på tværs af forbryderimperiet "Det evige daggrys sønner", ledet af Monsieur Leblanc, et psykopatisk barn i en voksen mands krop. Han har forskanset sig som hersker udenfor Ho Chi Min city og skabt "Mysteriernes villa". Utilregnelig på alle måder ligesom Kit selv, efter et mislykket mordforsøg har efterladt en kugle i hendes hjerne. Christian Mørk afprøver og eksperimenterer med form og genrer, myter relateres til virkeligheden, og jeg får associationer til Gripe, Ende og Pullman i Mørks beskrivelse af ondskaben i sin grænseløshed. Kit står som person stærkt og interessant, Leblancs figur er fragmenteret og uunderbygget, men bogen annonceres som 1. del af en trilogi, og formodentlig råder de følgende bind bod på det.

Christian Mørks 5. bog på bare 3 år.

Primært spændingsbog af den utraditionelle slags. Gribende sine steder, utilfredsstillende underbygget andre, men Mørk har et uforudsigeligt handlingsmønster og en konstant stigende spændingskurve som gør, at man fascineret hænger på, troværdig eller ej.


litteratursiden.dk

d. 19. okt. 2009

af

af

Lida Wengel

d. 19. okt. 2009

Uhyggelig bog om hvad der kan ske, hvis man blander sig i noget man ikke skulle have blandet sig i. ’Kejserens Port’ er ikke en krimi, men nærmer sig den gotiske uhygge Christian Mørk også formåede at...


Jyllands-posten

d. 8. okt. 2009

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 8. okt. 2009


Weekendavisen

d. 30. okt. 2009

af

af

Katinka Bruhn

d. 30. okt. 2009


Information

d. 8. okt. 2009

af

af

Mette Højbjerg

d. 8. okt. 2009