Bøger / faglitteratur / håndbøger

Kend din urt : det gode kvindeliv med naturens medicin


Beskrivelse


Om at gøre brug af helbredende urter i behandlingen af kvindeskavanker som blærebetændelse, menstruationsproblemer, ømme bryster og PCOS.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. dec. 2014

af

af

Katja Larsen

d. 3. dec. 2014

En fin bog til kvinder, der ønsker at gøre gøre brug af helbredende urter i behandlingen af kvindeskavanker som blærebetændelse, menstruationsproblemer, ømme bryster og PCOS.

Rikke Goerlich uddanner phytoterapeuter på Urteskolen og har her begået en opslagsbog om naturens medicin. Bogen er inddelt i forskellige kvindeskavanker, så som overgangsalder, stress og PMS. Goerlich beskriver årsagerne til skavankerne og giver sit bud på, hvilke urter der kan være gavnlige. Der er opskrifter på fx forskellige teer og cremer, som anbefales til brug i hverdagen. Der er skemaer, der skal vise eventuel fremgang, når anvisningerne følges. Bagerst er der en alfabetisk oversigt over forskellige planter og deres indhold af aktive og sekundære stoffer. Der er henvisninger til websider samt et register.

En fin bog om alternativ behandling af skavanker som mange kvinder døjer med på et eller andet tidspunkt i livet. Der er flotte billeder, og bogen er indbydende.

Balance med urter er en opslagsbog om urter, frugter, nødder, grønsager og oliers helbredende effekt. Nærværende bog er en del mere indbydende og har kvinder som specifik målgruppe. En anden bog om urter og med kvinder som målgruppe er <t>23314223"Det er hormonerne"<t>.