Bøger / faglitteratur til børn

Kender du dyr på savannen?


Beskrivelse


Gæt hvad 10 af de mest kendte vilde dyr på den afrikanske savanne hedder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. feb. 2019

af

af

Stine Bille

d. 22. feb. 2019

I denne bog kan du lære hvad de 10 mest kendte dyr på den afrikanske savanne hedder. Du kan selv gætte med, og sidst i bogen kan du læse og høre mere om dyrene. For de 4-5-årige.

"Kender du dyr på savannen?" indgår i serien "Digilæs Mini A" som er for før læsere. Den er skrevet til logografisk læsning, hvor børn øver læsning ved at læse de samme ordbilleder igen og igen suppleret med et ekstra ord, som de kan billedlæse via billedet på siden. I bogen ser de først et billede af bagenden af et dyr, med teksten "Hvilket dyr er det?" Når man bladrer, kommer billedet af hele dyret med teksten "Det er en ....." med et dyrenavne. Det er kun dyrenes navn, som ændrer sig gennem bogen. Bagerst i bogen er der en repetitionsside med alle ordene fra bogen samt et mere detaljeret opslag om dyr på savannen. Via QR-koder er der mulighed for at få bogen læst op.

Det er en god bog til før-læsning, hvor sætningerne "Hvilket dyr er det?" og "Det er en ..." er både nemme at huske og at genkende. Billederne er flotte og simple, og derfor nemme at gætte-læse ud fra.

En andre bog om savannen til denne aldersgruppe kunne være Vi går alle på safariVil du være fodboldspiller?, andre bøger til før læsning fra samme serie kunne være Vil du være fodboldspiller?En andre bog om savannen til denne aldersgruppe kunne være Vi går alle på safari, andre bøger til før læsning fra samme serie kunne være .