Bøger / faglitteratur til børn

Kender du smådyr?


Beskrivelse


Om smådyr i hverdagen, f.eks. myre, regnorm og edderkop.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. maj 2014

af

af

Karsten Boll

d. 12. maj 2014

Absolut begynderlæsningsbog for de allerførste læsere, hvor emnet er smådyr. Bogen kan bruges til læsetræning med fagligt indhold.

I serien Digilæs' kendte layout med QR-koder indeholdende film og oplæsning til at understøtte læseindlæringen. Højresiden viser et udsnit af et dyr med spørgsmålet "Hvad er det?", hvorefter man på næste side kan se billedet af dyret samt teksten, der fortæller, hvilket dyr det er. Der er i alt seks smådyr - myre, regnorm, bænkebidder, sommerfugl, tusindben og edderkop. Sprogligt er der kun delestreger ved nogle lange ord. Der er 53 ord med lettal 7. De skarpe fotos giver fint samspil med teksten.

Bogen vil nok fange målgruppen, idet man skal gætte, hvilket dyr det er. Bogen kan sammenlignes med Langkjærs Små bøger til opdagende læsning (10/02) og Dansklærerforeningens De små læsebøger (02/03) og har samme anvendelse.

Begynderlæsningsbog til de allerførste læsere, som er videbegærlige på naturen og ad den vej vil tilegne sig viden og læsefærdighed. Til brug i indskolingen og udlån fra skolens pædagogiske læringscenter samt børnebiblioteket.