Bøger / faglitteratur / biografier

Kennedy - liv og død i Det Hvide Hus


Beskrivelse


Om John F. Kennedys (1917-1963) dage i Det Hvide Hus med et indblik i hans private liv, ægteskab og om intrigerne og magtspillet i kulisserne, og ikke mindst konflikten med kommunisterne. Sideløbende følges hans banemand Lee Harvey Oswald i tiden op til attentatet.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. aug. 2013

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 7. aug. 2013

Til læsere af populærhistoriske politikerbiografier.

John F. Kennedy (herefter JFK) behøver ingen nærmere præsentation. Bogen er en journalistisk populærhistorisk fremstilling af hans forhistorie, ægteskab og begivenhederne i de få år i det hvide hus. Der er her mere tale om historien om JFK som menneske end som politiker. Både JFK og Jackie fremstilles som mennesker på godt og ondt. Men selv om udmalingen af JFK's seksuelle eskapader og Jackies udstråling og psykologi virker ret kulørt fremstillet, så piller bogen ikke afgørende ved den vedtagne JFK-myte og Jackie som den glorificerede, førstedame, hustru og mor. Man kommer heller ikke rigtigt ned under det virkelige politiske magtspil, idet det meste her primært ses som et personificeret forenklet interpersonelt historisk spil, fx med JFK og Castro som to alfahanner i et personligt opgør. Gennem handlingen krydsklippes på spændende vis med Lee Harvey Oswalds historie frem til det skæbnesvangre møde. Bogen er velskrevet, fængende og underholdende og spiller fint på iscenesættelse af følelser og forenklinger af historiens centrale omdrejningspunkter. Udmærket dansk bearbejdelse.

Hovedværkerne om JFK er: Den perfekte præsident, 2012 og Dallek: Et ufuldendt liv med denne som et mere populærhistorisk supplement.

En populærhistorisk politikerbiografi med bred appel, i følelsesladet journalistik og en personificeret historieopfattelse, men med intakte hovedlinjer, en fængende underholdende fremstilling og i fin dansk bearbejdelse.


Jyllands-posten

d. 14. sep. 2013

af

af

Mikkel Andersson

d. 14. sep. 2013


Weekendavisen

d. 13. sep. 2013

af

af

Claus Bundgaard Christensen

d. 13. sep. 2013