Bøger / faglitteratur til børn

Kernekraft - en løsning for klimaet?


Beskrivelse


Debatten for og imod kernekraft er blusset op igen. Denne bog dykker ned i debatten og forklarer argumenterne for og imod. For unge læsere fra 12 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. mar. 2022

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 18. mar. 2022

Debatten for og imod kernekraft er blusset op igen. Denne bog dykker ned i debatten og forklarer argumenterne for og imod. For unge læsere fra 12 år.

Bogen fortæller om et kompliceret emne i et letlæst sprog på lix 38 og under 1600 ord. Indledningsvis præsenteres den problematik, at kernekraft kan være en løsning for klimaet. Dernæst gennemgås argumenterne for og imod brug af kernekraft, for afslutningsvis at lade læseren selv danne sin holdning samt give redskaber til at argumentere for holdningen.

Det er en god, hurtigt læst fagbog, som i et letlæst sprog giver indblik i et kompliceret emne. Det er dog ikke den nemmeste, letlæste fagbog, da emnet er kompliceret og indeholder mange svære fagbegreber fra fysikkens verden.

Både ved interesse-læsning og ved forskellige opgaver i grundskolen vil det være oplagt at læse denne bog sammen med titler som Atomer, stråling og kerneenergiOliekrisenKlimaklog, Oliekrisen og Klimaklog : forstå klimakrisen og lær at leve klimavenligtBåde ved interesse-læsning og ved forskellige opgaver i grundskolen vil det være oplagt at læse denne bog sammen med titler som Atomer, stråling og kerneenergi, og Klimaklog : forstå klimakrisen og lær at leve klimavenligtBåde ved interesse-læsning og ved forskellige opgaver i grundskolen vil det være oplagt at læse denne bog sammen med titler som Atomer, stråling og kerneenergi, Oliekrisen og : forstå klimakrisen og lær at leve klimavenligt.