Bøger / faglitteratur

Kernen i projektledelse


Beskrivelse


Kernen i projektledelse er en helt kort og samtidigt kontant indføring i moderne, professionel projektledelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. maj 2013

af

af

Alma Lind Jensen

d. 3. maj 2013

Bogen henvender sig til korte kurser og uddannelser for projektledere, projektmedarbejdere, styregruppemedlemmer og andre, der arbejder med projekter.

Forfatteren har et større fagforfatterskab bag sig om adskillige emner herunder ledelsesbøger og bl.a. Projektledelse, 2006, som i omfang er væsentlig større end nærværende, da den indeholder en lang række cases. Cases er vores aktuelle titel renset for. I henhold til titlen præsenteres vi for stoffet i ren form uden ornamentering så som længere teoretiske redegørelser, interviews og eksempler. Modellen, den bygger på, hedder O4L-modellen: O for Opgaven, 4 for faktorerne interessenter, ressourcer, risici og tidsplan, L for ledelsesrollen. Efter et introduktionskapitel er bogen bygget op i 6 kapitler på grundlag af O4L. Sidst i bogen en grafisk oversigt, der samler stoffet op i et enkelt skema. Der er mange grafiske opstillinger i bogen, så den egner sig for læsere, der holder af struktur og overblik - ingredienser, der kan være nok så vigtige i projektarbejdet. Bogen er meget informationstæt og besvarer de fleste af de spørgsmål, der kan opstå undervejs i et projektforløb, ligesom den leverer en lang række nyttige værktøjer.

Projekledelse er ikke et ubeskrevet emne. Senest fik vi Projektstyring i teori og praksis, 2011, som kan bruges overfor samme målgruppe i lighed med Projektledelse, 2006 fra serien Kort til viden.

Særdeles anvendelig guide i projektledelse, som rammer godt ind i de målgrupper, bogen selv definerer.