Bøger / faglitteratur / opskrifter

Kernesund familie sådan! : livsstil, uden sukker, stress og kemi, passer ind i din hverdag og ændrer den for evigt


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lis Pedersen

2007

Denne bog kan bruges af alle, der vil have et sundere liv, lavere vægt, sundere børn og mere energi.

Mauritson (journalist) og familie har levet et mageligt liv med masser af junkfood og med tydelig overvægt og manglende energi til følge. Desuden er den ene søn infantil autist. Internetsøgninger fortalte hende, at kostomlægninger kunne hjælpe drengen. Sukkerforbruget blev minimeret, og de sunde fedtstoffer blev foretrukket. Siden forsvandt gluten fra kosten (dvs. hvede, rug, havre og byg). Det hjalp på autismen, og samtidig fik hele familien det bedre. TV'et blev sat på loftet, det gjorde drengen urolig. Der er også cases, der viser andre måder at leve med de samme principper på. Sidst i bogen er der opskrifter uden sukker, gluten og mælk. Desuden en "I-gang-guide" hvor man kan finde forklaringer, adresser, gode produkter, bøger og andet godt. Og allersidst litteratur og stikord. Sproget er flydende, og bogen kan læses af alle.

Der er mange bøger om sundere levevis, men denne afskiller sig på flere felter: den pragmatiske tilgang uden løftede pegefingre, den gode humor, alsidigheden.

En rigtig god bog for dem, der vil i gang med et sundere liv, uden at det skal ændre hele ens sociale liv. Den er god for de familier, der sammen vil tabe nogle kilo.


Børnesygeplejerske

2008, nr. 2

af

af

Annegrete Simonsen

2008, nr. 2