Bøger / skønlitteratur / humor

Kettys blues : krimi-satire


Beskrivelse


Arne Brandstrup er efterlønner og bruger meget tid på Rolling Stones. Da den møgirriterende nabokone forveksler Keith Richards og Cliff Richard kommer han til at slå hende ihjel med en guitar.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2005

af

af

Beth Høst

d. 11. nov. 2005

Her er én del Strisser på Samsø (flyttet til Søborg), en sjat Lykkevej og så en god portion folkekomedie rørt sammen med et drys socialrealisme. Og som i hans debut: Kys fra 2002 viser forfatteren, at han kan skrive en utrolig velfungerende dialog, der giver forestillingen lige det drive, der skal til. Arne og Robert er hovedpersonerne, Arne er en lettere frustreret efterlønner, konen Else arbejder henne på Posten, og Arne slår tiden ihjel med sin store interesse: rockmusik og allerhelst Rolling Stones. Nabokonen er skør og røvirriterende, og Arne kommer ved et uheld til at daske hende oven i hovedet med en guitar og følgerne er ret fatale. Robert er en yngre politiassistent med delebarn og moderne rod i livet, og de to's tilværelser bliver nu flettet sammen og det på lidt overraskende vis her og der. Arnes datter har et lidt mystisk job, og hvad er det lige nabokonens mand går og laver? Er De forvirret? ja, og med god grund, men det lykkes faktisk forfatteren at få skruet en yderst underholdende og barok historie fra forstæderne sammen. Af og til er typerne ligefrem genkendelige (den 40-årige anæmiske bibliotekar måske som undtagelse!) Der kunne komme en sjov film ud af denne fortælling, måske ikke en spændingshistorie, vi ved jo både hvem og hvordan Men hvor skal det dog ende?.


litteratursiden.dk

d. 6. mar. 2006

af

af

Pernille Lisborg

d. 6. mar. 2006

En satirisk, humoristisk og særdeles velskrevet samtidsroman om Arnes møgirriterende nabokone Ketty, som han kommer til at slå ihjel med en guitar.Endelig er der kommet en ny roman af Eddie Thomas Pet...


Berlingske tidende

d. 8. dec. 2005

af

af

Per Krogh Hansen

d. 8. dec. 2005


Jyllands-posten

d. 10. dec. 2005

af

af

Annelise Vestergaard

d. 10. dec. 2005


Kristeligt dagblad

d. 23. nov. 2005

af

af

Ove Christensen

d. 23. nov. 2005


Information

d. 24. nov. 2005

af

af

Tue Andersen Nexø

d. 24. nov. 2005


Weekendavisen

d. 16. dec. 2005

af

af

Liselotte Wiemer

d. 16. dec. 2005