Bøger / faglitteratur / biografier

Kick-ass : fra kælder til milliard : min historie om Just-Eat og livet som iværksætter


Beskrivelse


Om Jesper Buchs (f. 1975) liv og karriere som iværksætter og ophavsmand til den online pizzaservice Just-Eat.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. aug. 2012

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 31. aug. 2012

Pænt mange læsere til biografier om succesrige og farverige erhvervsfolk. Denne vil måske også trække lidt yngre læsere, der genkender konceptet www.Just-Eat.dk.

Den succesrige iværksætter Jesper Buch (f. 1975), som på bogens forside, står nonchalant smilende lænet op af en Maserati, fortæller her, i samarbejde med Mai Bakmand, om sit erhvervseventyr. Et eventyr som tager fart i Oslo år 2000, hvor en simpel pizza-hunger, får ham til at lede forgæves på nettet. Den oplevelse føder ideen til www.Just-Eat.dk. En virksomhed som Jesper Buch i 2010 sælger sin del af. Nu kan han så leve drømmen om økonomisk frihed helt ud. Biografien er et mix af den personlige historie, hvor JB fx indrømmer at han i ungdommeligt overmod i 1990erne er med til at male testiklerne røde på en kommunalt ejet skulpturel tyr i Kolding, krydret med velmente råd til andre håbefulde iværksættere. Rådene er i bogen fremhævet med en anden tekstfarve. Biografien følger kronologisk udviklingen af www.Just-Eat.dk fra idefase til succes. At kærlighed som altid spiller en vigtig rolle vidner fx 2 kapitel-overskrifter om: "Restauranten og kærligheden, der gik op i druk" og "Økonomisk uafhængig og ny kærlighed".

Sammenlignelig med andre farverige og underholdende erhvervsbiografier som Magtens korridorer : en iværksætters bekendelser, 2012, af Jesper Øhlenslæger eller fx Wall Street fra 2011 af Per Wimmer.

Farverig erhvervsbiografi, der potentielt trækker pænt mange læsere på de fleste biblioteker.


Jyllands-posten

d. 16. sep. 2012

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 16. sep. 2012