Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kidnappet


Beskrivelse


Krimi. En dag forsvinder Frederik ud i den blå luft. Klassekammeraterne Kamille og Bastian sætter sig for at finde ham. Mange spor fører ind i rockermiljøet. Men hvad har rockerne gang i?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. jan. 2009

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 22. jan. 2009

To nye bøger i spændingsserien Team A til læsetræning for målgruppen de 8-10-årige.

Så er der to nye bøger i den spændende serie Team A. De to første bøger i serien kom i 2008. Serien er en krimiserie med mange mysterier, spænding og humor. I Kidnappet forsvinder klassekammeraten Frederik. Kamille og Bastian sætter sig for at finde ham. Mange spor fører ind i rockermiljøet, og da de sidder overfor Franko, som peger på dem med en pistol, er gode råd dyre. I det fjerde bind Sabotage har Bastian fået arbejde på et pizzeria. Da han en aften ser en rotte i køkkenet, tyder det ikke på, at det er en tilfældighed. Er der nogen, der vil pizzeriaet til livs? Begge bøger har sager, som team A med det samme kaster sig over. Bøgerne er ikke læsepædagogisk bearbejdet, de er sat med en tydelig sats og der er forholdsvis mange helsides illustrationer i farve. Bøgernes handlinger er gennemgående spændende. De har et let og flydende sprog, og læserne med en lille detektiv i maven, vil kunne identificere sig med bogens hovedpersoner. Bøgernes layout ligner seriens øvrige.

Bøgerne ligner de øvrige i serien, hvad angår layout og kvalitet.

De to krimier er et godt bud på en kickstart af læsning for drengelæsere mellem 8-10 år. Og sådanne bøger kan vi ikke få nok af.