Bøger / faglitteratur / litteraturanalyser

Kierkegaards kabinet : en nutidig introduktion


Beskrivelse


Nutidig introduktion til Søren Kierkegaards filosofi og forfatterskab med nedslag i en række temaer der taler til det moderne menneske. Med refleksioner om Kierkegaards betydning for det at kende sig selv og for det enkeltes menneskes søgen efter meningen med livet.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. maj 2017

af

af

Hamide Kara

d. 18. maj 2017

En nutidig introduktion til Kierkegaard som kun bliver mere og mere aktuel og vigtig at kende til. For filosofiinteresserede, der vil vide mere om den store danske teolog og filosof Søren Kierkegaard.

Forfatter Pia Søltoft skriver om Kierkegaard med udgangspunkt i Kierkegaards forfatterskab og en række eksistentielle forhold som Kierkegaard har præget. Kierkegaards tanker om mennesket, angsten, guden, samvittigheden, fortvivlelsen, tiden, troen, håbet og kærligheden beskrives og trækkes til en nutidig kontekst. Søltoft skriver at Kierkegaard er vigtig i den enkeltes søgen efter kendskabet til selvet og søgen efter meningen med livet: "Kierkegaard har endvidere en evne til at give en lang række eksistentielle erfaringer mund og mæle på en sådan måde, at de personificerer sig, antager overraskende eller genkendelige skikkelser, udtrykker sig, taler sammen og diskuterer. På denne vis bliver fænomenerne forunderligt levende." Om bogens titel skriver Søltoft: " ... en indføring i det kabinet, det lille skab af eksistentielle spørgsmål og svar, som forfatterskabet udgør.".

Fantastisk bog, hvori Søltoft gør Kierkegaards tanker nutidige i et lettilgængeligt sprog. Bogen taler direkte ind i vores aktuelle tid og er spækket med dybe refleksioner.

Af andre titler som også forener læseren med Kierkegaards filosofi findes: Fromme SørenKierkegaards gudsbegrebEn håndfuld eksistentielle vilkår, Kierkegaards gudsbegreb og En håndfuld eksistentielle vilkårAf andre titler som også forener læseren med Kierkegaards filosofi findes: Fromme Søren, og En håndfuld eksistentielle vilkårAf andre titler som også forener læseren med Kierkegaards filosofi findes: Fromme Søren, Kierkegaards gudsbegreb og .


Kristeligt dagblad

d. 10. juni 2017

af

af

Niels Gunder Hansen

d. 10. juni 2017


Kristeligt dagblad

d. 5. maj 2017

af

af

Niels Gunder Hansen

d. 5. maj 2017


Weekendavisen

d. 16. juni 2017

af

af

Liselotte Wiemer

d. 16. juni 2017


Præsteforeningens blad

Årg. 107, nr. 28/29 (2017)

af

af

Jakob Brønnum

Årg. 107, nr. 28/29 (2017)