Bøger / faglitteratur / litteraturanalyser

Kierkegaards pseudonymer og tvetydighed


Beskrivelse


Belysning af baggrunden for Søren Kierkegaards (1813-1855) udtalte brug af pseudonymer, modsigelser og indirekte formidlingsform.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. sep. 2015

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 22. sep. 2015

Om Kierkegaards brug af pseudonymer og tvetydige meddelelsesform. For interesserede i Kierkegaard og hans filosofi.

Forfatteren er mag. art. i filosofi og en stor kender af Kierkegaard. Hun belyser i bogen baggrunden for Kierkegaards udtalte brug af pseudonymer, modsigelser og indirekte måde at formidle sine tanker på. Hans tanker og værker har været udsat for mange forskellige fortolkninger. Det er lidenskaben og interessen for hvad der er sandhed for den enkelte, han forsøger at fremprovokere. Med uddrag og analyser fra en række af hans skrifter belyses tilværelsens tvetydighed og de livssyn benyttelsen af pseudonymer repræsenterer.

Det er forfatterens intention at give et lettilgængeligt indblik i Kierkegaards brug af pseudonymer og indirekte formidlingsform. Et vist kendskab til Kierkegaard er dog nødvendigt. Bogen illustrerer, at han stadig er aktuel med sit fokus på det enkelte menneskes frie og selvstændige holdning, og forfatterens analyse af det perspektiv i relation til hans filosofiske værker er et fint afsæt til yderligere læsning.

Kierkegaardlitteraturen er omfattende og forfatteren selv har udgivet flere værker om Kierkegaard. Sammenlignelig med nærværende er Kierkegaard - den misforståedeSøren Kierkegaard - formidlet til nutiden og Søren Kierkegaard - formidlet til nutidenKierkegaardlitteraturen er omfattende og forfatteren selv har udgivet flere værker om Kierkegaard. Sammenlignelig med nærværende er Kierkegaard - den misforståede og .