Bøger / skønlitteratur til børn / gå på opdagelse

Kig & find køretøjer, fly & skibe og tæl også lidt!


Beskrivelse


Billedbog. Gå på opdagelse i de myldrende billeder, når du følger postbuddet, der bruger alle mulige transportmidler for at bringe posten ud, da hans postbil er brudt sammen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. sep. 2015

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 2. sep. 2015

Kig og find alle de køretøjer, fly og skibe, som postbuddet skal med for at få posten ud. For billedbogslæsere fra ca. 3 år.

I denne "gå på opdagelse"-billedbog følger vi en postpakke, der skal ud, selvom postbilen er brudt sammen. Postbuddet bliver taget med af forskellige transportmidler lige fra motorcykel og bil til cykel og ubåd, indtil han når frem og kan aflevere sin pakke. Undervejs passerer han i hvert opslag igennem alle mulige myldre-billeder med forskellige temaer som fx skibe og gravkøer. I opslagene er der små opgaver med ting, man skal finde. Samtidig nævnes der flere og flere trafikmidler på siderne, sådan at bogen også fungerer som tællebog fra 1 til 10. Bogens korte tekst er rimet. Illustrator har vi tidligere mødt i Har du set Elvis?, mens forfatteren er ny i dansk sammenhæng.

Denne kig-og-find-bog ligner mange andre billedbøger af samme type. Det igangsættende forløb med postpakken, der skal bringes ud og giver anledning til de mange myldrende opslag, er en god idé. Målgruppen er de yngste billedbogslæsere, hvad tælleelementer og den rimede tekst også antyder. Bogens tegneserieagtige, karikerede illustrationer er tegnet i en klar, forenklet streg, som er let at aflæse for målgruppen.

Af andre "gå på opdagelse"-billedbøger om transport kan nævnes Kig og snak om transportHvad sker der i trafikkenMin første myldrebog om trafikken, Hvad sker der i trafikken og Min første myldrebog om trafikkenAf andre "gå på opdagelse"-billedbøger om transport kan nævnes Kig og snak om transport, og Min første myldrebog om trafikkenAf andre "gå på opdagelse"-billedbøger om transport kan nævnes Kig og snak om transport, Hvad sker der i trafikken og .Informationer og udgaver