Bøger / faglitteratur til børn / gå på opdagelse

Kig og snak om ord og billeder


Beskrivelse


Billedordbog med tegninger og navne på mere end 100 nyttige ord fra hverdagen. Med syv forskellige genkendelige situationer fx i køkkenet og på legepladsen, og til sidst er alle tingene samlet på et opslag.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. jan. 2020

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 21. jan. 2020

Billedordbog med tegninger og navne på mere end 100 nyttige ord fra hverdagen. Her er både dyr og ting i køkkenet, på legepladsen og på byggepladsen. Til børn fra 1-3 år.

Bogen har 7 opslag med forskellige temaer: "Markedsdag" med boder og handlende. "Bondegården" med dyr og børn. "I køkkenet" med madlavning og hverdagsliv. "Legepladsen" med gyngestativ, sandkasse og badebassin. "Byggepladsen" med husbyggeri og maskiner. "Inde i byen" med butikker. "Ude i haven" med køkkenhave og legende børn. Henover midten på hvert opslag er et stort billede. I højre side står overskriften og der er små billeder af 16-17 ting med navne under, som kan findes på det store billede. Til sidst i bogen er der et opslag med "Husker du ordene?" hvor de over 100 små billeder samles. Der er forslag til at snakke om tingene og spørgsmål om hvor tingene hører til. Bogen har kraftige papsider og tegningerne af Katharina Wieker, som vi kender fra serien om Tim fx Tim går til fodbold.

Det er genkendelige situationer og ting fra børnenes hverdag. Der er søde tegninger, hvor der er meget at kigge på og snakke om.

Andre billedordbøger med tegninger er Min første billedordbog med ordTing og sager - ord at lære og Ting og sager - ord at læreAndre billedordbøger med tegninger er Min første billedordbog med ord og .