Bøger / skønlitteratur / roman

Killer killer


Beskrivelse


Krimi. En morder vil have to politifolk til på Internettet at vælge mordmetoden på sit første offer, og derfra bliver det kun værre med de bestialske mordmetoder. Den intense efterforskning fører til spor af den mystiske organisation Blodige Kors.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. apr. 2014

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 11. apr. 2014

Hårdkogte krimilæsere med behov for og lyst til grænseløse seriemordere og deres morderiske spil kombineret med komplotteorier og mystiske broderskaber får her deres lyster styret. Omslag og bagsidetekst sender de rette signaler, så den formidling er i orden.

Det er forfatterens første solokrimi, men han er kendt fra samarbejdet med sin tvillingebror Søren især om de 3 krimier med Manus Albino, men her går han solo ad andre og internationale veje. Bogen foregår i USA med amerikanske hovedpersoner og begynder lige så barskt, som den fortsætter og slutter. En seriemorder, Angelface, udfordrer bogens 2 efterforskere og deres religionshistoriske ekspert på opklaringen af adskillige usædvanligt bestialske mord. Hvem er den involverede FBI-agent og seriemorderjæger/killerkiller, der kommer på banen i en intens handling, hvad er motiverne bag mordene, og hvordan smager menneskekød? Min læsning forstyrres af manglende fokus pga. for mange elementer, der giver plotmæssigt overkill med sine indlagte dele med komplot og et mystisk morderbroderskab.

Der er mange seriemordere på spil på krimihylderne i mere traditionel form - fx i Chris Carters mere spændende bøger. På bagsiden paralleliseres til serien om Hannibal Lecter, men den sammenligning holder ikke mht. intensitet, komposition og litterært niveau.

Intens krimi om en seriemorders bestialske aktiviteter og opklaringen af sagerne kombineret med et for mig forstyrrende ekstra lag om en mystisk organisation.


litteratursiden.dk

d. 20. maj 2014

af

af

Lida Wengel

d. 20. maj 2014

Gotisk krimi med inspiration fra Hannibal Lector. Det er grusomt, grufuldt og godt. At blive sat overfor valget mellem sin datter eller sin søn er ikke et valg, nogen forældre kan tage. Når det derudo...


Himmelskibet

Nr. 43 (2015)

af

af

Thomas Winther

Nr. 43 (2015)