Bøger / faglitteratur / opskrifter

Killes krydderier : en kogebog om køkkenets special effects


Beskrivelse


Bogen beskriver et hav af krydderier og hvad de kan bruges til og blandes med, så man skaber et større smagsunivers i sin madlavning. Indeholder 200 opskrifter på aromatisk krydret mad, drikke, kager og desserter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 2008

af

af

Birgit Sloth

d. 25. nov. 2008

Kille Enna har igen lavet en flot og inspirerende kogebog, og denne gang med udgangspunkt i de krydderier, som er kendetegnende for hendes mad. Layoutet er flot og gennemført med afstemte farver i en klassisk opsætning på hvidt papir med helsides, knivskarpe fotografier, som hun selv har taget. Dette har sikkert medvirket til, at bogen fremstår som et helstøbt produkt, som vil glæde alle hendes fans.

Forfatteren er kendt for sin ofte utraditionelle anvendelse af krydderier og sin sans for at frembringe nye og stærke smagsindtryk som i den tidligere kogebog Bazar. I sin nye bog gennemgår hun udførligt en lang række krydderier med både historiske og praktiske oplysninger. Dispositionen af stoffet er usædvanlig med opskriftafsnit mellem præsentation af krydderier, men teksten bliver afvekslende, når man læser den i sammenhæng, og funktionen som opslagsbog sikres med hjælp af indholdsfortegnelse og register.

Krydderier & kokkerier, 2006, har ligeledes en gennemgang af krydderier og tilhørende opskrifter, og i den bog bringes der opskrifter lige efter de krydderier, der dominerer retten. I Killes krydderier er der sidehenvisninger under beskrivelsen af krydderiet, mens opskrifterne er samlet under type som fx fisk, grønt eller søde sager. Opskrifterne er helt forskellige. En anden nyere bog om krydderier er Krydderier af Blandine Vié.

En spændende og inspirerende kogebog og samtidig en nyttig opslagsbog over krydderier og deres anvendelsesmuligheder.