Bøger / faglitteratur til børn

Killinger : hjælpeløs, hyggelig, sød


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Lotte Lykke Simonsen

2008

En bog til voksne der overvejer at anskaffe en killing til familien og til børn fra 9-10 år. Omslaget med en sød killing, sælger sig selv.

En lille bog om killinger og om hvordan man har en killing/kat i hjemmet. Teksten er sat i en forholdsvis lille sats, der kræver et godt overblik. Sprogligt er den skrevet til en voksen, men store børn kan sagtens læse med og forstå meningen. Og samtidig er der faktabokse og store farverige overskrifter, der hjælper én på vej. Bogen indledes med to opslag med fotos og ideer til, hvordan en killings kropssprog kan forstås. Derefter er bogen inddelt i tre store kapitler: anskaffelse, pasning, fodring, pleje, forstå og beskæftige. I kapitlerne er der underinddelinger med mange små tips. Hvordan man finder den rigtige killing? Hvordan indretter man sit hjem? Hvordan man lærer sin kat vigtige grundregler og hvordan vi lærer om kattesprog.

Der findes rigtig mange bøger om katte, hvori der også er afsnit om killinger, men en særskilt bog om killinger er der ikke kommet de sidste mange år. En bog der fint vil finde sin plads på hylden, hvor den ikke vil komme vente længe på at blive lånt ud til en kommende katteejer.

En indbydende fagbog med et tiltalende layout og mange informative fotos. Bogen henvender sig til familier, der står for at anskaffe en killing, men vil også være interessante for dem, der allerede er lykkelige ejere.