Bøger / faglitteratur

Killjoy-manifest


Beskrivelse


Om at være en killjoy der udpeger sexisme, vold og racisme og dermed er den, der dræber den gode stemning. Begrebet "manifest" defineres ud fra forfatteren og andre teoretikers perspektiver. Selve manifestet består af 10 principper, og herefter er der et overlevelseskit for killjoys.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. mar. 2018

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 6. mar. 2018

Fagbog om det at være en killjoy med fokus på feminisme, vold og racisme. For studerende inden for kønsforskning eller andre, primært akademikere, med interesse for magtstrukturer og feminisme.

En killjoy udpeger sexisme og racisme og dræber dermed den gode stemning. Det er et verdensomspændende projekt at dræbe den gode stemning. Bogen består af en indledning hvor begrebet "manifest" defineres ud fra forfatteren og andre teoretikers perspektiver. Derefter følger 1. del som er selve manifestet bestående af 10 principper og 2. del, der er et overlevelseskit for killjoys.

Personligt forankret fagbog skrevet på et højt niveau (særligt del 1) og med en sværhedsgrad for de indviede. Stilistisk anvender forfatteren meget gentagelse fx s. 31: "Det betyder, at vi er utilfredse med dette "hvis". Det betyder, at vi er utilfredse med det, der forårsager utilfredsheden. Det kan skabe utilfredshed at afsløre årsagerne til utilfredshed". Bogens store fokus på, at en killjoy ødelægger den gode stemning ved at vise, at ulighed faktisk findes, og at meget uretfærdighed reproduceres p.g.a. vold er uhyre interessant. Forfatteren påpeger selv, at mange syntes, at Killjoyen får et hårdt liv, og det tænker den udeforstående også efter endt læsning. Bogen er i et lille lækkert lommeformat med citater ind imellem.

Feministiske tænkere giver en introduktion til nogen af de teoretikere, bogen anvender.