Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Kim Fupz Aakeson


Beskrivelse


Du har sikkert læst eller hørt nogle historier, som Kim Fupz Aakeson har skrevet. Han er nemlig en forfatter, som har skrevet rigtig mange bøger for både børn og voksne - bl.a. historierne om Vitello. For 9-11-årige.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. dec. 2012

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 11. dec. 2012

Ny letlæst fagbog i serien Faktisk!. Bogen kan bruges til den første faglige læsning og den begyndende forfatterskabslæsning i slutningen af indskolingen, 2.-3. klasse (fra 8 år). Der findes opgaver til bogen på forlagets hjemmeside.

Kim Fupz Aakesons omfattende forfatterskab danner udgangspunkt for denne letlæste biografi. Nina Sahl giver på 32 sider en sublim - nærmest "Fupzk" - beskrivelse af mennesket, tegneren, filmmanuskriptforfatteren og forfatteren for målgruppen. Bogen fortæller primært om forfatterens barndom og hans børnebøger. Teksten er skrevet med store typer og er let at læse (lix 14). Svære ord er afmærket med gult og forklaret i marginen. Bogen er rigt illustreret med relevante fotos og forsidetegninger. Forrest har bogen en indholdsfortegnelse og bagest en tidstavle, et stikordsregister og henvisning til andre medier om Kim Fupz Aakeson.

Det er den første biografi om Kim Fupz Aakeson for målgruppen. For lidt ældre børn har forfatteren skrevet sine egne barndomserindringer i Långhårsfrisure, 2009.

Letlæst og utrolig relevant biografi for indskolingen, som Kim Fupz Aakeson i så høj grad har beriget med sine fantastiske og utroligt populære historier.


Bibliotekernes vurdering

d. 21. dec. 2015

af

af

Karsten Boll

d. 21. dec. 2015

I serien "De små fagbøger" er her en bog om forfatteren Kim Fupz Aakeson. Den fortæller om hans opvækst og de ting, han har lavet, inden han blev tegner og forfatter, samt om film, han har lavet manuskript til. For 9-11 år.

På 36 sider giver Pia Sahl at en beskrivelse af personen Kim Fupz Aakesons opvækst og den baggrund, han har med sig, når han arbejder. Helt tilbage fra sin skoletid har Kim Fupz Aakeson haft lyst til både at tegne og skrive. Gennem hele bogen er der eksempler på bøger, teaterstykker og film, som han har lavet. Teksten er i to spalter. Forrest er der en indholdsfortegnelse og bagerst er der stikordsregister samt henvisninger på andre bøger om Kim Fupz Aakeson. På hvert opslag er der billeder af personer eller det, der omtales.

Bogen er meget velegnet til selvlæsning om forfatteren, og giver et fint billede af en meget alsidig, kreativ person. Billederne på opslagene passer fint sammen med teksten.

Nina Sahl har i serien "Faktisk!" lavet Kim Fupz AakesonLæs Fupz med CLKim Fupz Aakeson, der ligesom Læs Fupz med CL kan bruges af 2.-3. klasse. I serien "Forfatterskabslæsning i skolen" er der , som dog ikke er opdateret på de seneste 15 års arbejdeNina Sahl har i serien "Faktisk!" lavet Kim Fupz Aakeson, der ligesom kan bruges af 2.-3. klasse. I serien "Forfatterskabslæsning i skolen" er der Kim Fupz Aakeson, som dog ikke er opdateret på de seneste 15 års arbejdeNina Sahl har i serien "Faktisk!" lavet , der ligesom Læs Fupz med CL kan bruges af 2.-3. klasse. I serien "Forfatterskabslæsning i skolen" er der , som dog ikke er opdateret på de seneste 15 års arbejde.


Læsepædagogen

Årg. 64, nr. 3 (2016)

af

af

Sonja Henriksen

Årg. 64, nr. 3 (2016)