Bøger / faglitteratur / erindringer

Kim Larsen : mine unge år


Beskrivelse


Kim Larsen (1945-2018) fortæller om sine unge år. Om slægten og rødderne. En kærlig mor og en fraværende far samt en tryg, men også spændende barndom i Københavns nordvestkvarter. Om hippieårene og 68-oprøret, som Kim Larsen ikke følte sig som en del af, men ikke mindst om den første tid med Gasolin.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. dec. 2018

af

af

Michael V Jensen

d. 3. dec. 2018

Kim Larsens tidlige erindringer fra barndom og ungdom. For Kim Larsen-fans og læsere af biografier.

Bogen er Kim Larsens barndoms- og ungdomserindringer, skrevet i samarbejde med forfatteren Jens Andersen. Bogen er skrevet i jeg-form og går fra Larsens barndom op til den første tid som sanger i Gasolin'. Vi får Kims egen historie om en kærlig mor og en fraværende far. Hele familiens rødder ridser Larsen op, og han fortæller ligeledes om, hvordan det var at vokse op i den nedre ende af middelklassen i 1950'ernes København. Om tiden i gymnasiet, den første store kærlighed, at være den generte type og om venskaber, cykelferier og rejser og om hvordan musikken gradvist kom til at fylde mere og mere i den unge Larsens liv efter at have hørt Little Richard til en af storebroderens ungdomsfester. Tiden på Askov Højskole og Frederiksberg Seminarium, hvor Larsen læste til lærer, er også beskrevet og fortæller lidt om, hvad det var der formede den Kim Larsen som senere blev sin generations måske største sangskriver. Bogen er rigt illustreret med både tegninger og fotos fra familiealbummet.

Kim Larsen er en eminent fortæller og hans hukommelse bemærkelsesværdig. Oplevelser, anekdoter, sejre og nederlag fortælles i et forrygende tempo, hvor man som læser gribes fra side 1. Larsen er hudløs ærlig gennem hele bogen, der emmer af fortælleglæde og en god portion humor.

Om Kim LarsenSolisten findes Peder Bundgaards samt Solisten af Jakob D. Lund og Peter RewersOm Kim Larsen findes Peder Bundgaards Larsen samt af Jakob D. Lund og Peter Rewers.


litteratursiden.dk

d. 6. dec. 2018

af

af

Barbara Rugholm

d. 6. dec. 2018

Historier fra glemmebogen. Kim Larsen ta´r albummet ned med billeder af tiden, der skred. Jens Andersen kigger med og tekst og tone smelter sammen som i Kims bedste sange. Portrætkunstneren Jens Ander...


Kristeligt dagblad

d. 4. dec. 2018

af

af

Sørine Gotfredsen

d. 4. dec. 2018


Jyllands-posten

d. 4. dec. 2018

af

af

Henrik Jensen (f. 1947)

d. 4. dec. 2018


Berlingske tidende

d. 4. dec. 2018

af

af

Nanna Balslev

d. 4. dec. 2018


Weekendavisen

d. 7. dec. 2018

af

af

Klaus Lynggaard

d. 7. dec. 2018


Information

d. 7. dec. 2018

af

af

Lasse Ellegaard

d. 7. dec. 2018