Bøger / skønlitteratur til børn / krimi

Kims bror er væk


Beskrivelse


Kims lillebror sidder på køkkengulvet. Far er borte et øjeblik, og da han kommer tilbage, er lillebror væk. Lille letlæsningskrimi til 7-8-årige begynderlæsere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2022

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 20. maj 2022

Kims lillebror sidder på køkkengulvet. Far er borte et øjeblik, og da han kommer tilbage, er lillebror væk. Lille letlæsningskrimi til 7-8-årige begynderlæsere.

Tre små lydrette letlæsningsbøger med lix 3-4 og lettal 10-11 om Kim og hans familie, hvor der ofte er noget, som bliver væk. Heldigvis elsker Kim at forfølge spor og opklare krimigåder, så han kaster sig gerne over forsvindingssagerne, uanset om det er nylagte æg, hans lillebror eller mormor, som er forsvundet. Bøgerne følger samme skabelon. Så snart Kim bliver klar over, at noget er væk, går han med ordene: "Uha. Det er en hel krimi" i gang med at opklare det lille mysterium. Illustrationerne er fyldt med sjove detaljer og hints til, hvor det forsvundne kan være.

De tre små bøger er velegnede til begynderlæsere, som her møder en enkel fortælling skrevet med lydrette og lydnære ord, gentagelser og samme handlingsmæssige opbygning. Det er ikke bare Krimi-Kim, som er på opklaring. Som læser gransker man nemlig opmærksomt illustrationerne for spor, der kan afsløre, hvor den forsvundne person eller genstand kan være, og det virker involverende og motiverende for læsningen. Bøgerne kan læses helt uafhængig af hinanden.

Der er flere sjove bøger i serien om Krimi-Kim - læs fx Kims mus er vækKlub 4 - skattejagt. Er man interesseret i krimi og spænding og kan klare en lidt sværere tekst, så er serien "Klub 4" også relevant - se fx Klub 4 - skattejagtDer er flere sjove bøger i serien om Krimi-Kim - læs fx Kims mus er væk. Er man interesseret i krimi og spænding og kan klare en lidt sværere tekst, så er serien "Klub 4" også relevant - se fx .