Bøger / faglitteratur til børn

Kina og Beijing


Beskrivelse


Kina har oplevet et økonomisk opsving de sidste tyve år og er gået fra landbrugsland til industriel supermagt. Dette giver udfordinger i forhold til befolkningssammensætning, forurening, politiske reformer, menneskerettigheder og beskyttelse af kulturarven.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2014

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 26. aug. 2014

Til unge læsere fra 12 år og opefter. Bogen kan anvendes i grundskolens overbygning til emne- og projektopgaver om Kina i faget geografi.

Bogen er en del af serien Verden i udvikling, som består af fire titler med fokus på nogle af de lande, der er i størst forandring i disse år. Denne bog formidler fakta om Kina. Indledningsvis præsenteres landet generelt, hvorefter der fokuseres på emnerne: folk og nation, land og arbejde, samfundet, samt Kina og verden. Det er en god udgivelse, skrevet henvendt til unge læsere. Bogen giver et godt indblik i en verden langt fra lille Danmark, men med stor betydning for os.

Der udkommer i ny og næ nye bøger for unge læsere om Kina. Men udviklingen i Kina er så ekstrem, at bøgerne næsten er forældede, før de er udgivet. Det er derfor altid rart med nye opdaterede udgivelser, som ikke bare supplerer samlingen, men som erstatter samlingens forældede bøger.

Udmærket fagbog om Kina og Beijing både til undervisningsbrug og interesselæsning. Kina er i en rivende udvikling, hvorved nye udgivelser om landet ikke bare supplerer samlingen, men ligefrem erstatter de forældede bøger om landet. Denne udgivelse er et godt bud på en ny, opdateret bog om Kina og Beijing for unge læsere.


Børn & bøger

Årg. 68, nr. 1 (2015)

af

af

Kurt Kristensen

Årg. 68, nr. 1 (2015)Informationer og udgaver