Bøger / faglitteratur

Kina og verden


Beskrivelse


Introduktion til Kina og Kinas rolle som spiller på det internationale politiske marked.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. jan. 2015

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 12. jan. 2015

Kort og præcis introduktion til Kina og Kinas rolle som spiller på det internationale politiske marked. For interesserede i kinesiske forhold og studerende.

Kina er i en rasende udvikling, men hvordan vil det enorme land håndtere opturen, og de forandringer det medfører? Og hvad betyder Kinas nye rolle som blomstrende økonomi for resten af verden? Dette giver denne bog svar på, gennem fire tekster med hver deres vinkel. De fire forfattere er henholdsvis en ph.d, en tidligere kinesisk ambassadør og to journalister. Alle er tilknyttet tidsskriftet "Ræson", der også står bag denne udgivelse. I kapitlerne gives et rids af landets politiske historie, fra indførslen af etpartistaten i 1949 til i dag. Kinas økonomiske offensiv i Afrika beskrives også, og ligeledes Kinas interne struktur. Teksterne er helt opdaterede, og omfatter fx de nylige demonstrationer i Hong Kong.

De fire kapitler er præget at af være lige til sagen og at have en klar agenda, uden overlap til de andre kapitler. Gennem bogens kapitler får man en forståelse af det komplekse land, og den supermagt det reelt er. Formatet er en lille pocketbook, der på 150 sider kommer gennem en utrolig mængde stof. Sproget er sagligt og på et højt fagligt niveau, uden at være kompliceret.

Tidligere versioner af de fire kapitler har været bragt i tidligere numre af "Ræson" og Verdens magter.


Danmark Kina

Nr. 104 (2015)

af

af

Morten Laugesen

Nr. 104 (2015)Informationer og udgaver