Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Kina


Beskrivelse


Opgaver på www.fagliglaesning.dk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. apr. 2012

af

af

Karsten Boll

d. 23. apr. 2012

Lille fagbog til læsetræning og den første faglige læsning, som indholdsmæssigt ligger mellem serierne Første fakta og De små fagbøger. Bogen kan også anvendes til emnearbejde om Kina i slutningen af indskolingen eller starten af mellemtrinnet. For 8-9 år.

Forfatteren, der kendes fra titlerne Fæld træer! (99/51), I skovenes verden (03/41) og senest Snegle (08/19) i serien Første fakta og Affald (11/31) i serien Faktisk! har her lavet en fin fagbog til den første indføring i emnet Kina. Bogen indledes med en introduktion af drengen Xing på 8 år, der fortæller om skolegang, sprog og fritid. Endvidere berøres emner som geografiske kendetegn, et-barnspolitikken, naturlig fauna, ris, arbejde og forurening. Desuden er der lidt om Kinas historie, herunder Den Forbudte By, Den Kinesiske Mur og Mao. Alle opslag med tekst på venstre side og et helsides foto på højresiden. Teksten er let at læse (lix 15) og svære ord er markeret med gult og forklaret/beskrevet i margen på samme side. Der kan abonneres på opgaver på www.fagliglaesning.dk. Bagest fakta og stikordsregister og forrest indholdsfortegnelse.

Kina i Små fakta (09/11) og De små fagbøger (00/42) har nogenlunde samme sværhedsgrad, sidstnævnte lidt bedaget.

Fin fagbog for børn i 8-9-års alderen til emnearbejde, faglig læsning eller interesselæsning. Til læringscentre og børnebiblioteker.