Bøger / faglitteratur

Kinastudiet : verdens hidtil mest omfattende undersøgelse af ernæring - og dens overraskende konsekvenser i forhold til kost, vægttab og helbred på langt sigt


Beskrivelse


Forskningsresultater fra "Kinastudiet", der blev udført i kinesiske landdistrikter i 1980'erne for at kortlægge sammenhænge mellem kost, sundhed og sygdomme. Konklusionen er, at plantebaseret kost er at foretrække fremfor animalsk baseret kost som kød, fisk, æg og mælkeprodukter, hvis man vil holde sygdomme fra døren.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. apr. 2016

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 18. apr. 2016

En bog for overbeviste og kommende veganere og vegetarer, der ønsker at læse om fordelene ved en plantebaseret kost.

I bogen fremlægges en række forskningsresultater, baseret på det omfattende "kinastudie", der blev udført i kinesiske landdistrikter i 1980'erne. Formålet var at kortlægge sammenhænge mellem kost, sundhed og sygdomme, som fx kræft og diabetes. Bogens hovedforfatter, T. Colin Campbell, er forsker og professor emeritus i ernæring ved Cornell University og hans konklusion er klar: plantebaseret kost er at foretrække fremfor animalsk baseret kost, hvis man vil holde denne type sygdomme fra døren og ydermere holde den slanke linje. Bogen har et fyldigt referenceafsnit, så der er mulighed for at fordybe sig yderligere i emnet, foruden stikordsregister, forord og indledning.

Alt i alt en tankevækkende bog, der kan give inspiration til at spise mere plantekost - og mindre kød, fisk, æg og færre mælkeprodukter. De 421 tætskrevne sider præsenterer forskningen på en velskrevet og vedkommende måde.

Bogen danner grundlag for dokumentarfilmen "Forks Over Knives", som kan ses via streamingtjenesten Netflix. I filmen får du en let tilgængelig introduktion til bogen. I Foers debatbog Om at spise dyr kan beskrivelserne af det industrielle landbrugs brutalitet i forhold til dyrevelfærd få enhver til at miste appetitten på kød.