Bøger / faglitteratur

Kinesisk holistisk medicin til hverdagsbrug : naturlig helbredelse med akupressur, urteopskrifter og qigong


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. aug. 2017

af

af

Morten Brynildsen

d. 30. aug. 2017

Grundig lærebog i verdens måske ældste lægevidenskab - den kinesiske. For dem, der føler, at et holistisk menneskesyn er alfa og omega i opretholdelsen af en sund balance i kroppen.

Kinesisk medicin er et ældgammelt og komplekst system, der - i modsætning til vestlig konventionel medicin - fokuserer på hele personen frem for sygdommen. Bogen dækker mange af den kinesiske medicins aspekter samt metoder til diagnose og helbredelse. I den første del beskrives de grundlæggende teorier om kinesisk medicin og dens fundamenter: urtemedicin, akupunktur, akupressur, qi gong (og andre fysiske terapier), diætisme og livstilsovervejelser. I anden del anviser forfatteren, hvordan man i praksis kan drage egenomsorg baseret på en praktisk anvendelse af den kinesiske holistiske metode. Der er praktiske anvisninger til, hvordan de forskellige behandlingsformer virker på bestemte organer og relaterede sygdomme.

Detaljeret og grundig - ikke mindst ift. organernes rolle. Yderst anvendelig som opslagsbog.

Minder i sværhedsgrad om Akupunkturens metodeFundamentet i kinesisk medicinZoneterapi med afsæt i traditionel kinesisk medicinHelsebringende madvaner og Fundamentet i kinesisk medicin; alle tre er intensiv læsning. For en lettere indgang anbefales Zoneterapi med afsæt i traditionel kinesisk medicin og Helsebringende madvaner til hhv. zoneterapien og diætismenMinder i sværhedsgrad om Akupunkturens metode og ; alle tre er intensiv læsning. For en lettere indgang anbefales Zoneterapi med afsæt i traditionel kinesisk medicin og Helsebringende madvaner til hhv. zoneterapien og diætismenMinder i sværhedsgrad om Akupunkturens metode og Fundamentet i kinesisk medicin; alle tre er intensiv læsning. For en lettere indgang anbefales og Helsebringende madvaner til hhv. zoneterapien og diætismenMinder i sværhedsgrad om Akupunkturens metode og Fundamentet i kinesisk medicin; alle tre er intensiv læsning. For en lettere indgang anbefales Zoneterapi med afsæt i traditionel kinesisk medicin og til hhv. zoneterapien og diætismen.


Nyt aspekt

Årg. 50, nr. 1 (2018)

af

af

Anne Wedege

Årg. 50, nr. 1 (2018)Informationer og udgaver