Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kirkemysteriet


Beskrivelse


Krimi. Præsten i Vestervomstrup skal på pension, og biskoppen er på besøg for at overgive jobbet til den nye præst. Der er imidlertid nogen, der saboterer ceremonien, og pludselig forsvinder en værdifuld sølvstav. LasseMajas Detektivbureau er heldigvis på sagen!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. sep. 2019

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 23. sep. 2019

Spændende titel i den populære krimiserie "LasseMajas Detektivbureau". Denne gang skal de 2 detektiver løse mysteriet om en forsvunden bispestav. Kan læses fra 9 år.

Præsten i Vestervomstrup skal på pension, og biskoppen er på besøg for at overgive jobbet til den nye præst. Der er imidlertid nogen, der saboterer ceremonien, og en værdifuld bispestav forsvinder. Heldigvis er de to venner Lasse og Maja klar til at løse mysteriet. Bogen indledes med et kort over byen samt billeder af historiens hovedpersoner. Bogen er skrevet af Martin Widmark og illustreret af Helena Willis, ligesom resten af serien.

Som i så mange krimier for børn er selve plottet ret urealistisk, men bogen er både sjov, hyggelig og spændende. Den er nogenlunde letlæst, med korte sætninger og en del dialog. Læseren kan selv gætte med undervejs - og måske løse mysteriet før Lasse og Maja. Tegningerne er i den velkendte farverige, charmerende og lidt skæve stil. Serien er med rette blevet populær blandt yngre krimifans og kan selvlæses fra 9 år og læses højt fra 7 år. I fortællingen bruges nogle kirkelige udtryk, som det næppe er alle børn, der kender, fx "sakristie" og "pulpitur", men det har ikke betydning for forståelsen.

Bogen svarer helt til seriens talrige øvrige titler, og bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden. Der findes mange nye krimiserier for samme aldersgruppe, bl.a. "De to mini detektiver", "Sally, Glenn & vilde Maxi" og "Krimiteam Siri & Max".