Bøger / faglitteratur


Beskrivelse


Gennemgang af 13 nordsjællandske kirkers bygningskunst og inventar.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. nov. 2011

af

af

Hans Michelsen

d. 22. nov. 2011

Bogen henvender sig til kulturhistorisk interesserede læsere, der specielt vil læse om vores middelalderkirker.

Med udgangspunkt i Esrum Kloster skildres de 13 kirker, der ligger rundt om klostret og som i sin tid er bygget fra klostret. I bogen lægges der vægt på kirkens kulturhistorie og bygningshistorie samt centrale dele af inventaret. Hver artikel afsluttes med litteraturhenvisninger og praktiske oplysninger. De velskrevne artikler er illustreret med gode, informative fotos. Forfatterne er alle tilknyttet Esrum Kloster.

Forfatterne har skrevet flere bøger med udgangspunkt i Esrum Kloster. Om kirkerne ellers Danmarks kirker, der nu kan ses på nettet http://danmarkskirker.natmus.dk/.

Bogen kan bruges til ekskursionsbrug eller blot til en lystrejse i lænestolen rundt i Nordsjælland, men den har interesse ud over lokalområdet bl.a. pga. dens beskrivelse af arkitekturen og dennes påvirkning fra et Cistercienserkloster. Esrum Kloster introducerede murstenen som byggemateriale. Bogen er illustreret med flotte, detaljemættede fotos som et værdifuldt supplement til teksten. Forfatterne skriver engageret og let læseligt om kirkernes kunst og kultur samt deres tilhørsforhold til lokalsamfundet.


Kristeligt dagblad

d. 7. dec. 2011

af

af

Carsten Bach-Nielsen

d. 7. dec. 2011