Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Kirsebærpigen


Beskrivelse


Novelle. Den navnløse jegfortæller kysser en dreng under kirsebærtræet. Det er pigens første møde med kærligheden, men han har en anden og føler ikke det samme som hun. Pigen forsøger at bestemme over kærligheden.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. aug. 2019

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 21. aug. 2019

En smertelig og lidt skræmmende, symbolladet fortælling i ord og billeder, om en piges første møde med kærligheden, der udvikler sig til en besættelse. Fra 12 år.

Den navnløse jegfortæller kysser en dreng under kirsebærtræet. Han synes hun er sød. Hun synes han er kærlighed, drengens navn skal være kærlighed, ikke andet. Det er pigens første møde med kærligheden, men han har en anden og føler ikke det samme som hun føler. Pigen forsøger at bestemme over kærligheden. Det skræmmer drengen og gør ondt på hende selv.

Bogen er ladet med symboler i både billede og tekst. Den er skrevet fra pigens synsvinkel, og vi hører derfor fortællingen med hendes logik og tankemønstre. Tomas Lagermand Lundme skriver smerteligt og knugende. Anna Jacobina Jacobsens illustrationer er let forvredne og småsyrede i hendes særegne stil. De fortæller nogle steder videre på handlingen og nogle steder er de symbolladede nær- og stemningsbilleder.

"Carlsens billednoveller" kombinerer novelleformen og billedbogen, og er en højkvalitetsserie med forskellige forfattere og illustratorer. Der er indtil videre udgivet fire bøger i serien: Denne samt Hader, hader ikkeSå god som nyMowgliDiego & Dolly, Så god som ny og Mowgli. Tegneserien Diego & Dolly tematiserer også kærlighed, der udvikler sig til en besættelse"Carlsens billednoveller" kombinerer novelleformen og billedbogen, og er en højkvalitetsserie med forskellige forfattere og illustratorer. Der er indtil videre udgivet fire bøger i serien: Denne samt Hader, hader ikke, og Mowgli. Tegneserien Diego & Dolly tematiserer også kærlighed, der udvikler sig til en besættelse"Carlsens billednoveller" kombinerer novelleformen og billedbogen, og er en højkvalitetsserie med forskellige forfattere og illustratorer. Der er indtil videre udgivet fire bøger i serien: Denne samt Hader, hader ikke, Så god som ny og . Tegneserien Diego & Dolly tematiserer også kærlighed, der udvikler sig til en besættelse"Carlsens billednoveller" kombinerer novelleformen og billedbogen, og er en højkvalitetsserie med forskellige forfattere og illustratorer. Der er indtil videre udgivet fire bøger i serien: Denne samt Hader, hader ikke, Så god som ny og Mowgli. Tegneserien tematiserer også kærlighed, der udvikler sig til en besættelse.


litteratursiden.dk

d. 25. okt. 2019

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 25. okt. 2019

Smertelig og gribende billednovelle til unge om kærlighedens ødelæggende kraft og ugengældt kærlighed, der kan flå mennesker helt itu. Dette er nummer fire i Carlsens serie af grafiske billednoveller...