Bøger / faglitteratur / biografier

Kirsten Walther : to roller - ét liv


Beskrivelse


Om den folkekære skuespiller Kirsten Walthers (1933-1987) liv, hvor hun især blev danmarksberømt for rollerne som Yvonne fra Olsen-Banden og Karla fra Huset på Christianshavn. Om hendes familie- og privatliv, som hun holdt ude af medierne.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. okt. 2015

af

af

Rikke Bruun

d. 2. okt. 2015

Yvonne fra Olsen-Banden og Karla fra Huset på Christianshavn er to meget folkekære roller, som begge spilles af Kirsten Walther. Her får vi historien om hendes liv. For alle med interesse i de danske folkekære skuespillere fra 1960'erne og 1970'erne.

Som skuespiller var Kirsten Walther verdensberømt i Danmark for sine roller som Yvonne og Karla, men Kirsten gjorde en dyd ud af at holde sit familie- og privatliv ud af medierne. Hun var gift med instruktøren Palle Wolfsberg, som hun mødte på skuespilskolen, og sammen adopterede de den 2-årige Ole fra Grønland. Hun spillede med i en del danske film- og teaterproduktioner, og selvom det er i de sjove roller, vi kender hende bedst, evnede hun også de mere alvorlige roller. De sidste år af hendes liv var præget af en voldsom nervøsitet, og hun takkede nej til flere og flere roller, frem til sin død som 54-årig i 1987.

Kirsten Walther var et privat menneske, og det præger bogen. Der er ikke mange detaljer om hendes privatliv, og en tredjedel af bogen er fotos. Derfor tegner bogen ikke kun et portræt af en folkekær skuespiller, men den fortæller også mere bredt om dansk film og teater i 1960'erne og 1970'erne.

Der er ikke tidligere udkommet en bog om Kirsten Walther, men der er udgivet biografier om hendes samtidige kolleger som fx Preben KaasOve Sprogøe, 2012, og Ove Sprogøe, 2012Der er ikke tidligere udkommet en bog om Kirsten Walther, men der er udgivet biografier om hendes samtidige kolleger som fx Preben Kaas, 2012, og , 2012.


Berlingske tidende

d. 24. okt. 2015

af

af

Jacob Wendt Jensen

d. 24. okt. 2015