Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kisten på loftet


Beskrivelse


Enköpings tre bedste detektiver efterforsker en sag med et gammelt hus, hvor det spøger på loftet. Krimi for børn i alderen 9-12 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2022

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 18. feb. 2022

Enköpings tre bedste detektiver efterforsker en sag med et gammelt hus, hvor det spøger på loftet. Krimi for børn i alderen 9-12 år.

William er ni år og bor med sin mor og far i et gammelt hus lidt udenfor Enköping. Der foregår noget uhyggeligt på loftet i det gamle hus. Er det rigtig at det spøger, og at spøgelserne er morderen Mordén og hans datter Blodige Mary? Der står i hvert fald en mystisk sort kiste på loftet. Måske bor der en vampyr? William er nødt til at vide besked. Han beslutter at fortælle sin kusine Linnea om det uhyggelige, der sker på loftet. Linnea, klassekammeraten Oscar og en pensionist kaldet Blomsten er Enköpings bedste detektiver. Da de går i gang med efterforskningen, viser det sig snart, at det måske hverken er en vampyr eller et spøgelse, der huserer på loftet i Williams hus. Men hvad er det så? Sporene peger i flere forskellige retninger. Forfatteren har tidlige udgivet Spøgelsesslottets hemmelighed, der også er en krimi, som foregår i Enköping, men om nogle andre børn.

Til trods for den lidt uhyggelige forside, så gemmer bogen på en spændende krimifortælling i klassisk stil med et ganske godt plot. Teksten er let at læse med korte sætninger og ikke alt for lange kapitler. Illustrationerne i sort-hvid er med til at skabe humor i fortællingen.

Andre krimifortællinger med spøgeri kunne være Operation SpøgelseSally, Glenn & vilde Maxi - mørkemagerenSpøgelsesmysteriet, Sally, Glenn & vilde Maxi - mørkemageren eller SpøgelsesmysterietAndre krimifortællinger med spøgeri kunne være Operation Spøgelse, eller SpøgelsesmysterietAndre krimifortællinger med spøgeri kunne være Operation Spøgelse, Sally, Glenn & vilde Maxi - mørkemageren eller .