Bøger / faglitteratur til børn

Kitesurfing


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. aug. 2020

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 14. aug. 2020

Læs om en sej sport på vandet i "Kite-surfing", som er en ny let fagbog i serien "Fagklub. Blå". Kan læses, hvis man er 9-11 år.

Bogen præsenterer kite-surfing i kapitler med hvert sit emne. Man kan fx læse om, hvordan det hele startede, og om forskellige stilarter indenfor kite-surfing. Man får også at vide, at verdens ældste kite-surfer var dansker, og startede med at kite-surfe, da han var 80 år. Teksten er delt ind i afsnit, og der er fotos i farver på alle opslag. På mange af opslagene er der en blå tekstboble med mere fakta om emnet. Forrest er en indholdsfortegnelse, og bagest er stikord, samt ideer til, hvor man kan søge mere viden om kite-surfing. Bogen har hårdt omslag. Der er opgaver til bogen på seriens hjemmeside.

God og flot fagbog om en ret ny sport, som nok ikke så mange børn kender til. De store klare fotos er motiverende for læsningen, og bogen er meget overskuelig sat op. Nogle steder starter en ny sætning med bindeordene "og", "så" og "men", hvilket for nogle læsere kan virke forstyrrende for læsningen. Desuden kan nogle læsere måske studse over, at der på side 6 står, at kite-surfing kommer fra USA, og på side 8 står der, at to franske brødre opfandt en kite til kite-surfing.

Hvis man vil læse mere om seje sportsgrene, kan man fx læse Ekstreme sportsgreneSurfing, som er i serien "De små fagbøger", eller Surfing, som handler om wind-surfingHvis man vil læse mere om seje sportsgrene, kan man fx læse Ekstreme sportsgrene, som er i serien "De små fagbøger", eller , som handler om wind-surfing.