Bøger / faglitteratur / biografier

Kjeld : borgmesteren, der skabte Brøndby


Beskrivelse


Et portræt af Brøndbys ukronede konge og Danmarks længst siddende borgmester, Kjeld Rasmussen (f. 1926). En visionær og betydningsfuld, men også kontroversiel person i dansk politik.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. nov. 2016

af

af

Louise Hede

d. 24. nov. 2016

Kjeld Rasmussen besad posten som borgmester i Brøndby i knap 40 år, og har været en af de bærende kræfter, der har formet byen til det den er i dag. Kan læses af alle med interesse i biografier og lokalpolitik.

Baseret på samtaler med Kjeld, har forfatteren Henrik Madsen tegnet et portræt af den joviale og til tider provokerende lokalpolitiker, og den betydning som Kjeld har haft for byens udvikling og sportsliv, her især BIF. Bogen tager udgangspunkt i en række historier i kronologisk rækkefølge, heriblandt om Kjelds ungdom, hans tid som modstandsmand under krigen, og hans virke som borgmester. Bogen indeholder fotos.

Lettilgængelig biografi, der er skrevet i et ligefremt sprog, og som underholder med sjove og seriøse anekdotiske historier fra Kjelds liv, både i sit privat- og arbejdsliv. Selvom bogen kan læses af alle med interesse for biografier og lokalpolitik, vil den nok appellere mest til dem der bor i og omkring Brøndby.

Anden anekdotisk biografi om en borgmester findes i Ridder Flemming af Århus, om den tidligere århusianske borgmester Flemming Knudsen.