Bøger / faglitteratur / bibliografier

KKK : Ku Klux Klan - en amerikansk terrororganisation


Beskrivelse


Gennemgang af Ku Klux Klans historie, organisering og ritualer gennem 150 år, samt et indblik i de samtidshistoriske forhold.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. maj 2014

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 23. maj 2014

Alle med interesse for Ku Klux Klan (KKK) får her en grundig orientering. Folkeskolens ældste og elever på gymnasieniveau får samtidig en særdeles anvendelig bog til opgaver og projekter.

Forfatteren er historiker og med denne reviderede udgave opdateres gennemgangen af Ku Klux Klans historie fra starten omkring Den amerikanske Borgerkrig til i dag hvor den kun er en skygge af sig selv. En velskrevet, grundig og veldokumenteret gennemgang af KKK i kronologisk rækkefølge og med indskudte temaer om udvalgte emner. En række fotos i s/h supplerer teksten, som er i to spalter. Forsiden er lig forsiden på Ridderne af det flammende kors.

En vellykket sammenskrivning og revision af forfatterens 2 bøger om klanen: Ku Klux Klan, 2001 og Ridderne af det flammende kors, 2002. Teksten er ført op til 2013. Den grundigste bog på dansk om emnet.

En grundig og velskrevet gennemgang af KKK med beskrivelser af organisationen, dens op- og nedture og indflydelse på det amerikanske samfund.