Bøger / faglitteratur

Klasseledelse og samarbejde : analyser og handlemuligheder


Beskrivelse


Om hvorledes læreren kan forebygge uro og forstyrrende adfærd i klassen samt konkrete forslag til hvordan problemerne kan løses. Indeholder øvelser, huskelister og spørgeskemaer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Jens Verner Nielsen

2008

Bogen henvender sig mest til lærerstuderende, men også teams af uddannede lærere kan hente megen god vejledning i at forebygge og håndtere forstyrrelser af undervisningen.

I en stram og systematisk disposition og i et enkelt og letlæst sprog gennemgår bogen kendte anledninger til forstyrrelser af undervisningen og klæder læseren på til at se handlemuligheder og planlægge strategier for forebyggelse af og indgriben i almindelige former for uro og afbrydelser. Det er klog og fornuftig snak med masser af øvelser og huskelister og spørgeskemaer til kopiering til den enkelte lærers opkvalificering til at blive en bedre reflekterende praktiker i dyb respekt for det enkelte barns rettigheder. Bogen er oversat fra tysk, refererer mest til tyske forhold og den lange litteraturliste viser næsten udelukkende tysk faglitteratur, men der er intet fremmedartet eller irrelevant i forhold til danske skoler i bogens mange konkrete eksempler og case-stories. Forfatteren har også undervisningserfaring fra USA og fra Danmark.

Bogen har træk fælles med Stensmos Lederstil i klasseværelset fra 2003 og med Læreren som leder fra Kvan i 2004 og med anden litteratur om supervision og "classroom management", men ikke andre fokuserer så systematisk på forebyggelse af forstyrrelser.

En meget grundig, systematisk opbygget vejledning i at blive reflekterende praktiker i forhold til samarbejdet med eleverne om undervisningen i dagens grundskole - og vel også af værdi for ungdomsuddannelsernes undervisere.


Folkeskolen

Årg. 126, nr. 17 (2009)

af

af

Tonny Hansen

Årg. 126, nr. 17 (2009)