Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Klasseledelse : praksis, teori og forskning


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. mar. 2015

af

af

Hans-Christian Uth

d. 24. mar. 2015

Bogen samler op på den eksisterende viden om klasseledelse i teori og praksis. Den er især anvendelig for lærere i studiesammenhænge, men også praktiserende lærere og teams vil kunne have glæde af den.

I bogen gives indledningsvist en karakteristik af klasseledelse og dens mål og hensigter. Herefter behandles klasseledelse i praksis på felter som: det fysiske miljø, relationer, strukturering, opmærksomhed, forebyggelse og korrektion. Bogens tredje kapitel sætter perspektiver på praksisinitiativerne, hvorefter forholdet mellem lærer- og elevcentreret klasseledelse behandles. Endelig gives nogle eksempler på forsknings- og uddannelsesforløb inden for emnet. Bogen rummer ti siders vurderings- og evalueringsskemaer og en omfattende international litteraturliste.

Grundig, teoritung men anvendelig "grundbog" inden for emnet.

Gennem det sidste tiår er udkommet et væld af titler, som behandler emnet klasseledelse eller klasserumsledelse. I 2014 udkom to omfattende fremstillinger: Elevens læring og udviklingRelationsudvikling i skolenDet ved vi om læreren som leder af klasser og undervisningsforløbKlasseledelse i praksisInkluderende klasseledelse og Relationsudvikling i skolen. Tidligere er udkommet to mere kortfattede fremstillinger: Det ved vi om læreren som leder af klasser og undervisningsforløb samt Klasseledelse i praksis. Netop udkommet er Inkluderende klasseledelseGennem det sidste tiår er udkommet et væld af titler, som behandler emnet klasseledelse eller klasserumsledelse. I 2014 udkom to omfattende fremstillinger: Elevens læring og udvikling og . Tidligere er udkommet to mere kortfattede fremstillinger: Det ved vi om læreren som leder af klasser og undervisningsforløb samt Klasseledelse i praksis. Netop udkommet er Inkluderende klasseledelseGennem det sidste tiår er udkommet et væld af titler, som behandler emnet klasseledelse eller klasserumsledelse. I 2014 udkom to omfattende fremstillinger: Elevens læring og udvikling og Relationsudvikling i skolen. Tidligere er udkommet to mere kortfattede fremstillinger: samt Klasseledelse i praksis. Netop udkommet er Inkluderende klasseledelseGennem det sidste tiår er udkommet et væld af titler, som behandler emnet klasseledelse eller klasserumsledelse. I 2014 udkom to omfattende fremstillinger: Elevens læring og udvikling og Relationsudvikling i skolen. Tidligere er udkommet to mere kortfattede fremstillinger: Det ved vi om læreren som leder af klasser og undervisningsforløb samt . Netop udkommet er Inkluderende klasseledelseGennem det sidste tiår er udkommet et væld af titler, som behandler emnet klasseledelse eller klasserumsledelse. I 2014 udkom to omfattende fremstillinger: Elevens læring og udvikling og Relationsudvikling i skolen. Tidligere er udkommet to mere kortfattede fremstillinger: Det ved vi om læreren som leder af klasser og undervisningsforløb samt Klasseledelse i praksis. Netop udkommet er .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 29. maj 2015

af

af

Karen Marie Beklar

d. 29. maj 2015