Bøger / faglitteratur / opskrifter

Klassikere fra Sandnes Garn : nyfortolkning af 14 klassiske designs


Beskrivelse


Fem norske strikdesignere har fået til opgave at nyfortolke klassiske modeller fra den norske garnproducent Sandnes Garn. Her er opskrifter på trøjer, sweatre, huer, et sjal og en kjole.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. maj 2020

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 26. maj 2020

Inspirerende strikkebog for alle strikkere, der gerne vil strikke i nordisk design.

5 norske strikdesignere viser her 14 klassikere i norsk design. De har nyfortolket de klassiske modeller, hvor Sandnes Garn har stillet sit arkiv af klassisk design til disposition. Sandnes Garn er Nordeuropas største garnproducent med rødder tilbage til 1888. Indledningsvis fortælles lidt om bogens tilblivelse samt den vigtige strikkeprøve. Resten af bogen består af strikkeopskrifter på de 14 strikkemodeller. her er bl.a. blomstersjal, høstløvbluse, Nordkapsweater, Nøstebuhue, Fanatrøje m.fl. Bagest i bogen er ca. 10 sider om strikdesignerne samt et alfabetisk register og to forkortelseslister; en generel liste og en strikkeliste. Opskrifterne er klassisk sat op med info om størrelser, strikkefasthed, pinde osv. samt opskriftsvejledning og diagram. De forskellige strikkedede modeller er vist i farvefotos.

Meget inspirerende og nordisk strikkebog med flotte strikmønstre. Opskrifterne er primært for øvede strikkere, der ønsker ny inspiration - og en mere moderne version af de klassiske strikmønstre. Tilfører nyt til strikkehylden.

Nordisk strik er efterspurgt. Af nyere strikkebøger kan nævnes: Inspirerende norske strikkemønstreKlompelompe og Klompelompe-bøgerne, fx Klompelompe (Strik til hele familien)Nordisk strik er efterspurgt. Af nyere strikkebøger kan nævnes: Inspirerende norske strikkemønstre og -bøgerne, fx (Strik til hele familien).


Haandarbejdets Fremme

Årg. 25, nr. 2 (2020)

af

Årg. 25, nr. 2 (2020)