Bøger / faglitteratur

Klassisk! : europæisk musikhistorie fra begyndelsen til 1900


Beskrivelse


Fra trubadursange i den tidlige middelalder til Johannes Brahms, og hvor Gustav Mahler og Arnold Schönberg peger frem mod det nye århundrede. Med udgangspunkt i konkrete værker af de udvalgte komponister, hvor deres liv og samtid inddrages.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2015

af

af

Søren Brunbech

d. 2. nov. 2015

Både de almindeligt musikinteresserede og de musikstuderende kan glæde sig til dette kyndige og flotte overblik over den klassiske musiks historie.

Søren Schauser er klassisk musikredaktør på Berlingske, og han er underviser ved musikkonservatoriet i København. Schauser begynder sin rejse gennem den klassiske, europæiske musiks historie med trubadursange i den tidlige middelalder, og slutter den ved udgangen af 1900-tallet, hvor Brahms dør, og Gustav Mahler og Arnold Schönberg peger frem mod det nye århundrede. Han tager i det lange sammenhængende forløb udgangspunkt i konkrete værker af de udvalgte komponister, og han inddrager både deres liv og samtid. Til afslutning et udførligt navneregister.

En utraditionel musikhistorie, hvor Schauser formår at kæde det store stof sammen til en velskrevet og læseværdig fremstilling, der sætter den klassiske musik ind i en kulturhistorisk sammenhæng, og samtidigt giver læseren lyst til at gå på opdagelse i både mere og mindre kendte komponisters værker.

Klassisk musik gennem tiderneKlassisk musik er et eksempel på en traditionel musikhistorie, mens Klassisk musik også har en mere subjektiv tilgang til musikken gennem tiderne er et eksempel på en traditionel musikhistorie, mens også har en mere subjektiv tilgang til musikken.


litteratursiden.dk

d. 26. juli 2017

af

af

Søren Feldtfos Thomsen

d. 26. juli 2017

Bravo! Fremragende introduktion til den klassiske musiks historie er både lærd og underholdende. Søren Schausers bog om den klassiske musiks historie i Europa kommer som den seneste i en række af mere...


Berlingske tidende

d. 4. nov. 2015

af

af

Bjørn Bredal

d. 4. nov. 2015


Kristeligt dagblad

d. 4. dec. 2015

af

af

Peter Dürrfeld

d. 4. dec. 2015


Weekendavisen

d. 15. jan. 2016

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 15. jan. 2016


Information

d. 3. dec. 2015

af

af

Per Rask Madsen

d. 3. dec. 2015