Bøger / skønlitteratur / roman

Klaverstemmeren : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. I Stockholm bliver en ung kvinde voldtaget flere gange, men hun kan eller vil ikke sige noget om forløbet. Hammarby Politi forfølger flere spor, hvoraf et peger på en klaverstemmer med et blakket ry - indtil han findes dræbt.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. apr. 2014

af

af

Lone Krøgh

d. 11. apr. 2014

Femte fritstående krimi i den udmærkede serie fra den stockholmske bydel Hammarby. De mange læsere af svenske krimier vil sætte pris på den, og har man som denne lektør ikke læst de foregående bind i serien, kan man alligevel sagtens hægte sig på her.

Efter en studenterfest løber en ung kvinde nøgen gennem Stockholm og opsøger en klaverstemmer med et blakket ry. Hun er forkommen og bliver indlagt, men vil ikke sige noget som helst. Det viser sig, at hun er blevet voldtaget adskillige gange, men af hvem? Var det til festen, eller har klaverstemmeren, som i mellemtiden er fundet dræbt, eller hendes tidligere dømte bror noget med voldtægterne at gøre? Med forskellige mere eller mindre private motiver forfølger kriminalkommissær Sjöberg og hans folk de sparsomme spor, og krydsklip og skiftende perspektiver holder læserens opmærksomhed fast gennem hele forløbet. Udmærkede person- og miljøskildringer.

Carin Gerhardsen (f. 1962) skriver krimier, som lægger sig i slipstrømmen af navne som fx Mari Jungstedt, Sofie Sarenbrant, Viveca Sten og Helena Tursten. Altså gedigne og underholdende svenske krimier, som der fortsat er stor efterspørgsel på, men som ikke bidrager med afgørende nyt til genren.

Udmærket og underholdende svensk krimi, som er femte selvstændige bind i den såkaldte Hammarby-serie. Den er velfungerende hele vejen igennem, men på den anden side er det en af den slags krimier, som man efter kort tid ikke kan huske ret meget af. Ikke desto mindre vil den blive efterspurgt.


litteratursiden.dk

d. 8. maj 2014

af

af

Lida Wengel

d. 8. maj 2014

En ung stum mishandlet kvinde, sladder, pædofili, en død narkoman, it-mobning og et spædbarnslig fylder Hammerbypolitiets dage med udfordringer. En nøgen, ung kvinde bliver fundet af politiet udenfor ...


Politiken

d. 31. aug. 2014

af

af

Anne Bech-Danielsen

d. 31. aug. 2014