Bøger / skønlitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Kleo i den nye skole


Beskrivelse


Kleo skal begynde i en ny klasse. Frode kører Kleo i skole på traktor. Grisen Delle er med, og eleverne flokkes om den lille gris. Kleo skal sidde ved siden af Yrsa, der begynder at hviske til de andre piger om Kleo. Hun begynder at mobbe Kleo.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. apr. 2011

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 26. apr. 2011

Dingo. Kleo - 3. bog i serien om Kleo. Let-tal 16, lix 9 - frilæsning og læsetræning fra 7 år/fra slutningen af 1. klasse.

Marie Duedahl har begået endnu en lille perle med et fint budskab i serien om Kleo, der sammen med mor er flyttet ind hos Frode. Nu skal Kleo begynde i en ny klasse. Mette-Kirstine Bak har illustreret bogen, og det gør hun ganske flot. Omslaget viser, hvad der er på spil. Kleo står alene, mens en flok piger grinende holder sammen. Bogen er gennemillustreret. Den drejer sig i høj grad om følelser og om at turde være lidt anderledes. Frode kører Kleo i skole på traktor. Grisen Delle er med, og eleverne flokkes om den lille gris. Kleo skal sidde ved siden af Yrsa. Hun begynder at hviske til de andre piger om Kleo. Mor og Kleo inviterer Yrsa hjem, og de bliver ganske gode venner. Yrsa har det ikke for let hjemme, men det glemmer hun hos Kleo, hvor hun får lov til at passe på dyrene. Forfatteren drager ganske fint paralleller til svigt af de syge dyr på gården og manglende omsorg i børneopdragelse. Bogen kan læses uafhængigt af de øvrige i serien.

Bogen ligner de to foregående i layout og fortællestil. Der er flere letlæste titler om mobning i skolen. Én af de seneste er Hamid med ørerne af Oscar K.

Mange børn vil tiltrækkes af den farvestrålende forside. Serien er læsepædagogisk bearbejdet, og der er kommet let-tal på. Flot samarbejde mellem forfatter og illustrator, der formår at fortælle en god og vedkommende historie.