Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Klik klik gys


Beskrivelse


En mystisk lejer er flyttet ind i huset, hvor Jacob og Kate bor. De to børn er meget nysgerrige, og den fremmede er meget mystisk og underlig. De to børn sniger sig en dag op på loftet for at løse mysteriet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2010

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 17. maj 2010

I serien med gysere til børn, der er mindre læsemotiverede kommer her en spændende og uhyggelig kort fortalt historie, der kan læses af børn fra 9-12 år. Både drenge og piger vil finde historien uhyggelig. Historien vil næppe være relevant for unge eller voksne, selvom den læseteknisk sikkert vil være attraktiv for unge med store læsevanskeligheder.

Kate og Jacob opdager at den nye lejer på loftet har en forhekset skrivemaskine, og det man skriver på den har konsekvenser, måske bliver man selv til et monster. Til sidst fortrækker den nye lejer, men den ramme lugt han førte ind på loftet og et par andre uhyggelige ting, gælder også efter han er rejst. Så børnenes besøg på loftet fik store konsekvenser. Historien fortælles effektivt. Teksten virker ikke direkte læsebearbejdet, men der er flest hovedsætninger. Sproget er enkelt uden at være forsimplet. Der er en illustration pr. side i vekslende størrelser, flere fylder 70% af siden, mange halvdelen af siderne. Illustrationerne er sort/hvide, og rigtigt placerede. De understøtter fint teksten.

Bogen kan sammenlignes med de øvrige bøger i serien Grumme gys og serien Koldt blod, samt Cadeaus serie Let-gys, niveau 1. Jeg synes blot at bøgerne i Grumme gys-serien har bedre illustrationer, og bøgerne i det hele taget fremstår mere helstøbte, også i dette specifikke tilfælde.

En anvendelig og spændende bog til målgruppen, der nok vil finde gyset passende.