Bøger / faglitteratur til børn / opskrifter

Klima-glad-mad


Beskrivelse


Mere end 80 opskrifter på klimavenlige retter i form af hovedretter, forretter, desserter og tilbehør. Opskrifterne er udarbejdet af skolerne i Rebild Kommune i samarbejde med en professionel kok.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. apr. 2018

af

af

Louise Urban Andersen

d. 4. apr. 2018

Bliv inspireret til at lave klimavenlig mad. Bogen kan bruges bredt til en større forståelse for menneskets klimaaftryk, og opskrifterne kan anvendes af børn fra ca. 10 år.

Rebild Kommune har gennem flere år haft fokus på klima med "Klima Rebild". Det er der blandt andet kommet denne kogebog ud af. Forordet forklarer kort om "Klima Rebild" og baggrunden for udgivelsen af denne bog. Herefter følger et afsnit om jordens naturlige klimaregulering, og hvordan mennesket forstyrrer denne blandt andet med sit indtag af mad. Der gives forklaringer på hvorfor nogle fødevarer belaster klimaet mere end andre. Der er en række gode råd til, hvordan man rent praktisk spiser mere klimavenligt. Derefter følger en guide til at bruge skoven som spisekammer, da bogen slår på at klimaaftrykket mindskes, hvis maden indsamles i den nære natur. Herefter følger over 80 opskrifter på klimavenlige retter, bl.a. klimaburgere, supper, salater og flere former for kage.

En rigtig fin kogebog, der sætter fokus på, at vi som enkeltindivider kan påvirke klimaet positivt ved at tænke over, hvilke fødevarer vi køber og anvender til madlavning. Opskrifterne er forholdsvist lette at følge, og de flotte fotos af de færdige retter inspirerer til at gå i gang med den mere klimavenlige mad.

Af andre klimakogebøger findes fx Bedre mad.