Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Klima


Beskrivelse


Opgaver hentes på www.fagliglaesning.dk.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juni 2014

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 10. juni 2014

Bogen, som indgår i serien De store fagbøger henvender sig til børn på 11-13 år. Den kan anvendes til selvstændig læsning, faglig læsning og mindre emneopgaver.

I et levende, letlæst og engageret sprog, men uden at det faglige indhold udvandes, beskrives de forskellige faktorer, der har indflydelse på vores klima, men bogen handler først og fremmest om de kraftige forandringer, naturlige såvel som menneskeskabte, som man kan observere i disse år. Teorier om hvilke faktorer, der har størst indflydelse nævnes også. Desuden beskrives forskellige afledte effekter som fx klimaflygtninge, invasive dyrearter og ændringer i dyrkningsformer set især fra en dansk synsvinkel, men med et globalt udsyn. Til sidst et bud på, hvad vi selv kan gøre for at spare på det private CO2-udslip. Illustrationerne er meget relevante, mange højaktuelle, og det hele suppleres af små grafer, kort, faktabokse, medialiste og stikord. Der kan hentes opgaver på nettet.

Samme forfatter har udgivet en del titler for forskellige alderskategorier omhandlende vejr og klima. Fremtidens klima af Peter Bering fra 2011 i serien De små fagbøger kan betragtes som forløberen for den foreliggende.

En god, aktuel og letlæst fagbog om et emne, som optager os alle.


Vejret

Årg. 36, nr. 4 (2014)

af

af

Niels Hansen

Årg. 36, nr. 4 (2014)