Bøger / faglitteratur til børn

Klimaforandring - hvad er det?


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. feb. 2009

af

af

Hans Radsted

d. 2. feb. 2009

En rigtig god bog til undervisning i natur og teknik fra omkring 4. klasse og som også kan bruges af ældre elever med læseproblemer. Interesserede børn fra 10 år vil måske kunne tænkes at tage den selv på grund af det flotte layout.

Emnet ligger jo lige for i anledning af klimatopmødet sidst på året og her behandles det i den hidtil lettest tilgængelige udgave. Bogen kommer godt rundt om emnets mange vinkler, som behandles på 16 dobbeltopslag, hvor den ene side er en smuk farveillustration med en faktaboks, som ikke direkte har noget at gøre med illustrationen og den anden side indeholder en to-spaltet brødtekst skrevet i korte indholdsmættede sætninger. Her er teksten også minimeret med en illustration. Sidst i bogen er en litteraturliste, en del lidt svære links for målgruppen, nogle ordforklaringer og et overskueligt stikordsregister. Det er en bog, som kan danne en god basis for forståelsen af emnets mange enkeltelementer.

Der findes mange bøger om klima, men litteraturlisten i nærværende viser tydeligt, at de er skrevet til ældre brugere.

Det er en gedigen og velproduceret bog med en sigende forside, hvor en stakkels isbjørn står helt alene på en meget lille isflage.